torsdag 9. mai 2013

Endelig - Erdenburen!

 

 

Jeg har lenge tenkt på å reise til nabokommunen Erdenburen, og idag ble det virkelighet! Ei av lederne i Bayariin Medee-kirka, Enkchemeg, skulle besøke kristne der, og så reiste vi sammen. Turen tar en og en halv time, og det var godt at NLM-sjåfør kunne kjøre oss. Det meste av veien er jo bare spor på viddene.
 På veien så vi noen nydelige blomster på tornebuskene. De luktet godt også.

Først besøkte vi ei skjønn, eldre dame. Hun gjorde sterkt inntrykk på meg med sitt klare vitnesbyrd om å sette sin lit til Gud, også når vi har det vanskelig i livet. Hun ble kristen for ca 3 år siden, og er et levende Kristus-vitne for de rundt seg. "Jeg tror på en levende Gud, og Han har sagt at vi skal tilgi hverandre" hadde hun sagt til noen som var innom en dag. "Å, det høres skjønt ut - å tro på en levende Gud!" hadde de svart.
"Jeg tar frem dette bilde og ber for hver og en", forklarte bestemor for oss. Det er et bilde tatt utenfor det nye kirkebygget som de har i Erdenburen. Vi satt der lenge, drakk te, og samtalte med bestemor. Hun hadde mye på hjertet. Før vi gikk, ba vi for bestemor, og lovet å komme innom før vi dro tilbake til Khovd.


Deretter var vi en tur til kirka, og fikk se inni. Be for de kristne her- at de må samles regelmessig om Guds Ord.
Ei av dem vi ønsket å treffe, jobbet med å plante vannmelon et godt stykke utenfor sentrum. Sønnen hennes på 12 var ferdig på skolen for dagen, og ble med oss og viste vei. Fikk også der en fin samtale, og ba sammen. Hun tok oss så med til sine to brødre litt lengre borte, de satt i skyggen og spiste lunch sammen med konene sine. De delte suppa med oss, og jeg ga noen leker til barna deres. Utrolige arbeidssomme folk som dyrker jorda her. Så fikk jeg også praktisert litt det språket jeg studerer.
Enkchemeg er bare en fantastisk dame! Å få lov å være med henne rundt på husbesøk idag har vært en stor opplevelse for meg. Gud har velsignet henne med en evangelist-nådegave som mange får glede av. De siste timene var vi innom enda to heimer, der mødrene tror på Jesus.

På vei heim måtte jeg bare ut en tur av bilen - ikke hver dag jeg ser kamelunger! Kamelene holder på å miste pelsen nå i denne sommervarmen.
 
 

1 kommentar:

Anonym sa...

Kjekt å se fra kirka i Erdenburen. Har et godt minne derfra og besøk hos han som er leder. Gud velsigne denne flokken.
Hilsen Pappa