søndag 10. februar 2013

Dagen før dagen

Nydelig dag med litt nysnø og bare 8 minus!

Passer godt med et lite snødryss, og så blir alt hvitt til i morgen når den store feiringen av Mongolsk nyttår begynner. "Tsagaan Sar" som feiringen heter på mongolsk betyr "hvite måned", og mongolerne har hatt det travelt i det siste med storrengjøring og forberedelse av mat.
"Å forsikre oss om at vårt hjerte er hvitt og rent er viktigere enn at hjemmet og bilen er det" innledet Bjørn Olav idag da han talte i Bayariin Medee-kirka. Utifra historien i Lukas 19 om Sakkeus, forkynte han om Jesus som ønsker fellesskap med syndere. "Si ja til Jesus idag, for første gang eller for tusende gang. Uansett, si ja, kom inn i mitt hjerte, kjære Jesus og rens meg fra mine synder. Da er du ren. Da kan du glede deg og starte Tsagaan Sar med et hvitt hjerte." lød oppfordringen.

Selv om dagen før høytiden er en travel dag, var det gledelig at mange hadde prioritert å komme i kirka. Etterpå hadde vi kirkekaffe, og Solveig var ivrig på å gå rundt og dele ut boller og kjeks. Morsdagen har vi og feiret her hjemme idag, og nå er de mongolske nasjonaldraktene våre lagt klar til i morgen. Jeg trenger ikke lage middag før på torsdag - for vi er bedt hjem til mange mongolske heimer og får god servering disse dagene!

3 kommentarer:

Anonym sa...

God nyttårsfeiring ønskes dere!
Nå blir det baats i lange baner!
Det smakte jo godt, men flere ganger pr.dag i 3 dager ville jeg nok synes ble i meste laget!
God fordøyelse/fornøyelse!Mor Åse

Anonym sa...

Å gjøre hjertet reint og hvitt kan bare Jesus, da vårt hjerte er selvgodt og dertil blindt slik at man kjører seg fast uten at man merker det.

Anonym sa...

Da er det bedre å la være å bli en kristen enn å bare prøve på det.