lørdag 26. januar 2013

Et kristent bryllup!

Vi har hatt en stor begivenhet her i Khovd på nyåret! Nemlig et kristent bryllup, og det hele foregikk på Den Norske Skolen i Khovd. Tradisjonene rundt bryllup er meget sterke både religiøst og kulturelt her i Mongolia, og enda mer i Khovd enn i storbyen Ulaanbaatar. Derfor er et kristent bryllup meget sjeldent, og familie eller slekt som er buddhister eller sjamanister, viser gjerne sin motvilje ved å ikke komme. Det som var så flott i dette bryllupet var at slekta på begge sider møtte opp, på tross av skepsis enkelte hadde. Etterpå var det bare godord å høre!

Guds Ord ble forkynt, brudeparet gav ekteskapsløftene med hånden på bibelen, ble viet og bedt for i Gud Faderens, Jesu Kristi Sønns og Den Hellige Ånds navn. Da de ble erklært for rette ektefolk å være brøt det løs begeistret applaus og jubel fra de ca 100 frammøtte! Med hvert sitt lys tente de det midterste lyset i en lysestake, som symbol på at de to nå er ett. I et tradisjonelt mongolsk bryllup er det en viktig del med tenning av ild, da på ildstedet i det nye parets ger. Jubel var det også da de offisielle mongolske papirene på at de er gift, ble overrakt.


Pastoren i vår samarbeidsmenighet Bayariin Medee, Puje, var den som forrettet bryllupssermonien. Og så flott å tenke på at flere denne dagen fikk høre evangeliet for første gang. "Amazing graze"-sangen ble sunget på mongolsk som allsang, og det var også tid for fotografering, gaveoverrekkelser, kaffe og kake, brus og frukt. Virkelig en opplevelse!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Gratulerer til de nygifte!
Flott bryllupsfest dere laget!
Må Gud velsigne den nye heimen!
Hilsen mor Åse

Anonym sa...

Så flott å se/lese! Håper det står bra til med dere! Ønsker dere Guds rike velsignelse i tjenesten og livet i Mongolia! Her i Namsos har vi det bra. Akkurat i dag: masse snø og nydelig sol! Har også fått med oss et godt møte på Misjonssenteret hvor Bjørn Valde delte Guds ord med oss. Spennende og følge dere på bloggen selv om vi ikke er så flinke å sende hilsener. Varme tanker fra fam Rott!