torsdag 30. august 2012

En dyrebar gave

Her en dag var jeg på besøk hos ei venninne, og før jeg gikk fikk jeg et stort håndbrodert veggteppe! Hennes svigermor broderte det i 1975, og det har vært til pryd i deres kasakk-ger i mange år. Nå var det pakket ned, og en passerende turist hadde ved en tidligere anledning etterspurt om han kunne få kjøpe det. Men mor ville ikke teppet skulle til en fremmed. "Nå er du blitt kjent med vår familie, så vi vil gi det til deg", forklarte min venninnes mann til meg. En overraskende og dyrebar gave! De har ei lita jente på noen måneder, og de kaller meg hennes "apa", som blant annet betyr bestemor. Morsomt å bli kalt bestemor i en alder av 35!

Det er enormt mange arbeidstimer som ligger i et slikt teppe. Den russiske tråden som er brukt, med relativt duse farger er blitt meget dyr. Det gjør at tepper som broderes idag som regel er med kinesisk tråd med glorete farger. Min språklærer forklarte meg det idag. Hun selv kjøper slike tepper og syr dem om til vesker og duker som hun selger videre.

Her er noen av mine "pugge-lapper", med enkle setninger som "Hallo", "Hvordan har du det?", "Hvordan har familien din det?" Jeg er så heldig å ha en meget dyktig lærer, og det er gøy å være igang med å lære kasakk. Har prøvd meg litt på markedet og hjemme hos min venninne med å praktisere nye fraser.

3 kommentarer:

Nina Rigmors Hus og hjem sa...

Flott teppe- ja tidlig å bli bestemor enno;-) for oss er du reserve tanta- høres litt yngre ut det, ikke sant?!

Anonym sa...

Når du er bestemor, så er vel jeg oldemor da? Litt tidligere enn jeg hadde tenkt, ja! Flott gave, det er en stor ære å motta noe sånt! Hilsen mamma

Englemor sa...

For et imponerende broderiverk! Lykke til med videre språklæring :-)