torsdag 17. mai 2012

17.mai i Khovd

IMG_0917 - Kopi

Gratulerer med dagen, kjære alle blogglesere! Her i Khovd har vi hatt en alle tiders 17.mai-feiring!

IMG_0883 - Kopi

Vi startet dagen med en nydelig frokost hos naboene. Der bidro de tre skole-elevene med sang, selvskrevne 17.mai-dikt og historiske tilbakeblikk. Ved lekeplassen har veggen fått flotte motiv (Takk for skissene, Lina!)

IMG_0924 - Kopi

Alle nasjonale NLM-ansatte i Khovd var også invitert til å gå i 17.mai-tog, så vi ble en god gjeng. En rosa CD-spiller sørget for både marsjer og nasjonalsangen. Jammen ble jeg rørt da vi etter toget skulle synge “Ja, vi elsker” for de mongolske kollegaene våre. Vi har det virkelig godt her, men er jo langt unna hjemlandet og våre kjære der.

IMG_0930 - Kopi

Potetløp, sekkeløp, og en allsidig stafett som engasjerte store og små skapte mye latter og moro.

IMG_4385 - Kopi

Is, kaffe og snop i solveggen ved huset. Godt over 20 varmegrader i skyggen.

IMG_4395 - Kopi

Mere leiker – Samuel i god stil med pilkasting.

IMG_4403 - Kopi

Mannfolka tok oppgaven som blink til svampkasting!

IMG_4408 - Kopi

Middagen tok vi ute i det fri ved elva – grillet kylling og pølse med bacon og pinnebrød. Faktisk kom det noen regndråper der, tror det er en måned siden sist det har regnet. Ettermiddagen tilbrakte vi hos oss med kaker og godsaker. Feiring fra morgen til kveld!

IMG_0988

Det er jo bare nydelig her…Takk til vår store Gud for vårt kjære fedreland Norge og for Mongolia.

4 kommentarer:

Lina sa...

Gratulerer med dagen til alle dere i Khovd! Ser ut som dere hadde en flott dag! Veldig kjekt å se bilder av dere, og arti å se farge på skissene:) Ønsker dere gode dager i Khovd! Jeg lever enda på Mongoliaturen min:)

Hilsen Lina :)

Nina Rigmors Hus og hjem sa...

For en herlig 17mai feiring dere har hatt! Kreativ gjeng. Også så heldig med været. En måned uten regn- hørtes veldig fristende ut. Her var vel ca 8 gr og pøs regn på 17 mai!
klem og klem Nina

Anonym sa...

Dere har veldig bra undervisning! Med Jesus aleine så gjør det ikke noe om man har steinhjerte eller ikke er brennende. Med bare personen Jesus aleine blir hjertet i (stein)hjertet ektegjort i Kristus.

Matt.25,37: Da skal de rettferdige svare: ‘Herre, når så vi deg sulten og ga deg mat, eller tørst og ga deg drikke? 38 Når så vi deg fremmed og tok imot deg, eller naken og kledde deg? 39 Når så vi deg syk eller i fengsel og kom til deg?’ 40 Og kongen skal svare dem: ‘Sannelig, jeg sier dere: Det dere gjorde mot én av disse mine minste søsken, har dere gjort mot meg.’

Anonym sa...

Her er noe mer jeg tenkte jeg ville si i samme slengen her:

Bare personen Jesus alene, er det det handler om. Støtter man seg til nådegaver, gode eller gudelige holdninger, så handler det ikke bare om personen Jesus aleine.

Derfor er det slik som det står i Matt.7,21-23 at mange som har gjort store undre og mirakler i Jesu Navn, går fortapt.

Man kan ha nådegaver og tale Ordet med Åndens kraft uten å holde seg til bare personen Jesus alene. - Det som skjer her er at man går rundt "grøten" og forsyner seg av Herrens godhet og nådegaver uten først og her og nå holde seg til bare personen Jesus. Fornuften og logikken kan ikke forstå dette, fordi dette handler ikke om mennesketanker.

Setter man lit til at nådegavene viser at man er frelst, så handler det ikke om bare personen Jesus, og da er man ikke frelst, men frafallen.

Jesus tåler ingen konkurrenter. Man kan "forsyne" seg av nådegaver og få dem uten å ha frelsen, og det kan vi se av at Jesus sier "dere er som guder".

Matt.20,16: "De første skal bli de siste, og de siste de første. Mange er kalt, men få er utvalgt".

At frelsen handler om bare personen Jesus, kan man ikke forstå, men bare godta i fred, Åndens fred. Derfor er bare personen Jesus aleine, dvs Jesu Navn, det eneste de onde åndsmakter ikke tåler.

Budholdingen får helliggjørelsen ta seg av, ikke selvforbedringen, for både frelsen og helliggjørelsen er Herrens verk (1.Kor.1,30), og eget strev legg intet til, men Herren gjør rik, som Ordspråkene 10,22 sier.