torsdag 23. februar 2012

Tsagaan Sar

001 - Kopi

I går startet feiringa av Tsagaan Sar, og første besøk var kl 10 på morgenen. Så etter en lett frokost, kledde vi på oss “Deel”-ene og satte oss i bilen. Klar for melkete og bååts (kjøttboller innbakt i pasta) hos noen gode venner fra kirka!

004

Signe godtok å sitte på “emee”- bestemor sitt fang, bare hun kikket i retning av mamma`n sin. Etter en stund sovnet Signe, og hun fikk ligge og sove der på ei seng i stua, mens vi gikk til neste familie på besøk! De bodde i en ger rett ved, så det var veldig greit.

007

Selv om denne familien bor i ger, er det mye moderne greier inni! Her går det i bilspill på dataen.

009

Jeg fikk etterhvert beskjed om at Signe hadde våknet og hentet henne. Også her var bordet dekket med mye godt, og etter salat og to runder med bååts, var det tid for å hjem en tur.

020 - Kopi

Senere på dagen var vi hjemme hos Davka og foreldrene hans. Davka er en av de unge lederne i Bayariin Medee-kirka. Signe synes det er stas å få smake kjeks av pappa.

004

I dag har vi vært hos 3 nye familier, blant annet her hos vår kjære hushjelp Doogii.

009

Dette tårnet av tynne smult-brød har det tatt lang tid å lage! Godteriet på toppen er det bare å forsyne seg av!

008 - Kopi

Så ble det et nytt familiebilde…

011 - Kopi

Signe godt fornøyd med pengen hun fikk av Doogii. Tsagaan Sar er ei gavetid – der vi gir gaver til de vi besøker, og de gir gaver til oss når vi skal gå. Disse to dagene har gått kjempegreit - i morgen er vi klar for nye besøk!

Ingen kommentarer: