søndag 8. mai 2011

Kvilestund og feststund

Mamma knipset et velkjent motiv fra stua her: Den gravide som sover mens barna ser barneTV! Jeg har hatt mang en god hvil på den sofaen her om dagene. Solveig kommer gjerne og gir meg go-klem, en bamse eller to og legger på meg et dukkepledd.

Vi hadde med oss solsikke-frø fra Khovd, og de har vi plantet i hagen her. Samuel og Solveig plantet også i hver sin kopp, og de vokser fort. Bjørn Olav er for tiden i Stavanger og begynner på et bistandskurs på Misjonshøgskolen i morgen. Kurset varer i hele 5 uker! Heldigvis kommer han opp til 17.mai-helga.

Det var feststund på Stjørdal bedehus idag - der en familie som hører til forsamlingen fikk døpt sine barn. Mannen i familien kom først til Norge som flyktning, og etterhvert fikk hans kone også komme til landet. De har nå tre barn, og går trofast på bedehuset. De er gode venner av mamma og pappa, og en kveld tidligere var mannen i familien her på kveldsmat. I samtalen rundt bordet delte han også små glimt av hva han har gått gjennom der i det krigsherjede hjemlandet.
Vi kan virkelig takke Gud denne 8.mai for fred og frihet som vi har i vårt land!
Og idag sang han og kona en egenskrevet takkesang til Gud for hva han har gjort for oss: En takk for at han sendte Jesus som døde for oss slik at vi ikke skal gå fortapt men ha evig liv. Sangen var på deres morsmål men også noen vers på norsk. Kjell Iversen hadde tale over dagens tekst om Jesus som den gode hyrde. Jeg gledet meg over så mange som kom og fikk høre det gode budskapet!
Spesielt idag var at mange, mange som ikke bruker å gå på bedehuset kom til dette møtet, for de hadde blitt personlig invitert til dåpen. Denne afrikanske familien hadde invitert venner, kollegaer, bekjente, ja til og med ordføreren, og sammen med forsamlingen var alle bedt til middag og kaffe etterpå på bedehuset. Vi var omtrent 140 som fikk nyte den gode middagen som takket være god dugnad gikk aldeles utmerket. Og det kakebordet, da! En skikkelig feststund! En av kakene ligger på Englemor-bloggen som er linket inn på siden her...

Ingen kommentarer: