onsdag 2. februar 2011

Ha det, pappa!

014

I dag satte Bjørn Olav seg på flyet til Ulaanbaatar og etterhvert skal han videre til Sri-Lanka. Så da går det 3 uker til vi har han hjemme igjen. Solveig nyttet på å dra pappa`n sin litt ekstra i ørene før han reiste i formiddag. Han skal reise sammen med 4 andre fra helseprosjektet for å delta på et kurs som avholdes i Colombo. Du som ber kan gjerne huske på både Bjørn Olav på tur og vi som er hjemme!

Her heime har vi plukket fram våre mongolske nasjonaldrakter, deel,  og lagt dem klar til i morgen. For da er det “Tsagaan Sar” – mongolsk nyttår, og det feires tre dager til ende. Det er den største høytiden for mongolerne og da besøker man hverandre, spiser bååts og gir gaver. I morgen er vi bedt heim til 4 familier, neste dag 4 andre familier og tredje dagen til igjen 3 familier. Så imorgen skal vi spise en halv frokost før vi skal på første besøk kl 9.30.

050

Heldigvis liker både Samuel og Solveig bååts (sauekjøttfarse innpakket i deig som dampes) og ikke minst godteri som det er rikelig av på bordene. Men en får jo se det litt an utover dagen om de klarer å ta alle besøkene. Uten Bjørn Olav til å hjelpe til med barna kan det bli litt strevsomt, men vi norsk-svenske reiser i samlet flokk, så det blir flere hender som kan hjelpe til om det skulle være noe. Litt småsulten her jeg sitter og skriver ser jeg lyst på å spise masse bååts i morgen – de er gode!

1 kommentar:

Anonym sa...

Ønsker dere godt mongolsk nyttår!
Og god fordøyelse og fornøyelse!
Høres litt voldsomt ut med all den
bååts-spisingen, omtrent som ribbe
4 ganger daglig! Mor Åse