tirsdag 12. oktober 2010

En flott kveld!

Bilde1590

Jeg sitter her glad i hjertet og vil skrive litt om kveldens begivenheter. Her har vi hatt damekveld med besøk av vår hushjelp Dåågii, hennes mor, bestemor, tante og et par søskenbarn. Etter å ha servert lasagnemiddag la jeg barna, og så hadde vi en stund der vi leste fra Bibelen sammen, vitnet, ba og sang. Jeg hadde igrunn ikke forberedt noe, annet at jeg tenkte vi kunne lese fra Bibelen sammen. Og de andre var veldig innstilt på at vi skulle ha en slik stund, så det var veldig fint.

Jeg foreslo at vi kunne lese fra Luk 15 om den bortkomne sønn som kom tilbake til sin Far. Så leste Dåågiis mor, og vi leste også noen andre vers. Det finnes noen flotte tegnebøker om Jesus på mongolsk, og jeg gav det til de to jentene som var med moren sin. Det ene heftet har bl.a. bilde av Jesus som den gode hyrde og Jesus på korset, og jeg sa litt enkelt om de bildene. At vi trenger Jesus for å komme til himmelen og at han betalte for våre synder på korset. Han elsker oss selv om han vet alt om oss, og vi kan komme til ham og be om tilgivelse, og han vil ta imot oss.

“Skal vi ikke forklare teksten om faren?” spurte så Dåågii meg. Jo, det trengtes det. Det glemte jeg aldeles av. Men hvordan snakke om det?

Språket mitt er egentlig ikke så bra at jeg fritt kan snakke om en tekst sånn, men jeg fikk god hjelp! Har du hørt om oversettelse fra mongolsk til mongolsk? Det fungerte veldig bra! Jeg sa noen få setninger og tanker på mitt mongolsk, og så gjentok og forklarte Dåågii på perfekt mongolsk. Jeg skjønte hva hun sa, men kunne ikke sagt det så bra selv. Dåågii vitnet også om at hun nettopp har blitt enda mere kjent med Gud, hans kjærlighet og hvor fantastisk det er at Jesus gav livet sitt for oss.

Heldigvis kom nabodamen innom. For vi skulle ha en bønnestund etterpå, og jeg lurte litt på hvordan jeg skulle gjøre det. Jeg har igrunn ikke lært meg å be på mongolsk enda. Men det kan hun, og hun ba på mongolsk for alle de bønneemnene som kom frem der. Noen sanger ble det også – “Amazing grace” på mongolsk og engelsk.

Vær med å be for disse av familien til Dåågii som var her i kveld. De har gått litt i kirka, men jeg vet ikke om de virkelig har fått møte Jesus. Bare Gud kjenner hjertene. Men jeg vet iallefall at de kan møte Jesus i Ordet, derfor er det så viktig at de hører det. De virket takknemlige for stunden sammen her. Ja, er det rart jeg ble glad i hjertet?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Så fantastisk å kunna ha sånne kvelder. Gledelig å lesa, dåkk har ein meget oppbyggande blogg:D

Merula sa...

Joli bouquet !