tirsdag 17. august 2010

Ut på leir med kirka

063_2

Vi hadde en utrolig flott opplevelse i helga da vi var med på kirkeleir som Bajariin Medee-kirka i Khovd arrangerte. På en fin plass et lite stykke utenfor byen satte de opp en ger, kjøkkenkroken var utendørs med to vedovner, og deltakerne sov i telt eller i geren.

040

Endelig ble det overnatting i telt på ordentlig, Samuel har sovet flere netter i et lite-telt inne, men gledet seg veldig til å sove ute i telt. Vi ble velsignet med flott vær, sola skinte. Merket likevel at den store sommervarmen er forbi, spesielt var det litt kjølig om natta.

073

Bibeltimer og møter hadde vi inne i geren, der folk stort sett satt på bakken. Mange ungdommer var med, og ellers alle aldersgrupper representert. På det meste over 50 deltakere. Gode samlinger med mange ulike tema, og et godt fokus på evangeliet og frelsen i Jesus. Bjørn Olav hadde blant annet en bibeltime om bønn.

070

Søndag var en stor dag, da ble vår kjære hushjelp Dolgor døpt, og også en ungdom på 14 år. De har gått på dåpskurs med lederen Boya, og fikk denne dagen ta imot Guds store gave i dåpen. Etterpå vitnet Dolgor om hvordan hun kom til tro, og hun brenner for at flere må få høre om Jesus.

074

Søndagsmiddag for hele leirgjengen stod og kokte i dette store melkespannet i glørne. Oppi var det fårekjøtt og poteter og glovarme steiner. Sauen slaktet de kvelden før – riktig ferskt kjøtt. “Hårhåg” kalles denne retten. For-retten med kokte innvoller gikk også unna, vi utlendinger var nok ikke mest ivrig ved matfatet da…Men selve kjøttet er veldig godt.

061

Bestemor til Dolgor var også med på leiren, vær med å be om at budskapet hun har hørt om Jesus går til hjertet. Be også for de to ny-døpte ungdommene, at de får vokse i nåde og kjennskap til Jesus, vår Frelser. Takk til Gud!

1 kommentar:

Anonym sa...

dette var en gledelig melding!
Gerd på Birkeland