torsdag 29. juli 2010

Prosjekt lage bååts

IMG_5687

I går laget vi bååts! Jeg har jo fått det servert mange ganger, men gøy å prøve å lage det selv. Ekstra stas om vi kan lage det i en mongolsk ger, tenkte vi. Og det fikset Dåågii, hushjelpa vår. Vi fikk komme inn i en ger til noen venner og slippe til på “kjøkkenet”.

Vi stakk først innom markedet og kjøpte sauekjøtt som de kvernet der, og løk. Vel i gang i kjøkkenkroken delte vi opp løken i små biter, blandet det inn i kjøttdeigen med salt og vann. Deretter blandet vi deig av vann og mel, som skulle hvile seg en halvtimes tid.

IMG_5718_2

Så var det tid for å trille ut tynne, runde deigleiver, putte inni kjøttfarse og pakke inn. Det var ikke så enkelt å få de fine for oss nybegynnere…ble mye moro ut av det.

IMG_5725

Samuel laget også en bååts med god hjelp av Ann-Elin Dyrøy. Hun har vært her på besøk i Khovd noen dager, og det har vært skikkelig trivelig. Hun jobber i Region Vest av NLM, og har fått med seg mange inntrykk og bilder fra Mongolia hun vil formidle videre.

IMG_5707

Håndvasken blir også litt eksotisk i en ger. Ikke bare å skru på ei vannkran her, nei. Vann har de hentet i store melkespann som står rett innom døra.

051

Voila! Etter 15-20 minutt i en dampkoker var de ferdige, klar til å spises. Neste gang trenges kanskje litt mer salt i kjøttet, men ellers ble de gode de. Gode og mette ble vi alle mann.

1 kommentar:

Englemor sa...

Stilig!! Gleder meg til å komme på middag til dere når dere er hjemme på Norgesopphold... :D