fredag 21. mai 2010

Førstehjelpskurs

018

Idag tok jeg meg en tur bort på Helsedepartementet her i Khovd, og snek meg inn på et kurs helseprosjektet og Bjørn Olav skulle ha. Helseprosjektet som NLM driver arrangerte idag en “training”, altså kurs. Kjekt å se!

020 

“Anna-dukken” er kanskje kjent for noen? Denne “Anna” er fra Norge, og kom i går til Khovd. Den er et utrolig godt hjelpemiddel, der en kan prøve ut munn-til-munn-metoden og hjertekompresjon, og diverse andre ting som spjelking av brukket ben, stopping av blødning. 

026 - Kopi

Etter at Bjørn Olav hadde undervist og forklart prinsippene ved hjerte-lunge-redning, var det deltakerne sin tur. Alle måtte prøve å redde “Anna”, og praktisere det de hadde lært. De hadde en test før undervisningen (pre-test) og den viste at mange ikke kunne noe mye om førstehjelp. På testen etter undervisningen (post-test) fikk de fleste 90-100% riktig. Bra det!

029

De rundt 20 deltakerne var folk som jobber i NGOs (non-govermental-organisations), organisasjoner, bedrifter, noen fra helsedepartementet i Khovd og en jobbet i fengsel. De fikk undervisning og praktisk øvelse i ulike tema i løpet av dagen av forskjellige lærere.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Artig å se legen i en undervisningssituasjon!
Mor Gerd

Anonym sa...

Artig å se legen i en undervisningssituasjon!

Anonym sa...

Fint å se litt fra din arbeidsplass, Bjørn Olav! Førstehjelp er viktig! Har dere hatt noe feiring? Fine ballonger i taket! Hilsen svigermor