søndag 11. april 2010

søndag, sosakjøtt og sosialt

004 - Kopi

Etter gudstjenesten i kirka i dag hadde vi storbesøk! Både av kjente og ukjente. De ukjente som vi har blitt litt mer kjent med er Ronny, Jenny og Martin. De er her på oppdrag fra Barnas Misjonsprosjekt for å lage film, artikler og ta masse bilder. Neste skoleår skal nemlig NLM sitt Barnas Misjonsprosjekt ha Mongolia som prosjekt. Samuel gleder seg til å se filmen ferdig, og har allerede ønsket seg den til bursdagsgave.

“Sosakjøtt” er et begrep jeg hørte om før vi kom flyttende til Khovd. For Mari og Øysteins “sosakjøtt” er viden kjent her ute og blant de mange gjester som har vært på besøk. Jeg bruker helst “Toro-poser” tilsendt av min kjære mor i Norge, men etter nøye utspørring av Mari hvordan en lager dette, gikk jeg igang med prosjektet “sosakjøtt” i går. Kjøpte oksekjøtt og en skarp kniv på markedet, fikk skjært av det meste av sener og sånt, stekt kjøttbitene, kokte det i 5 timer. Skrellet poteter,gulrot,kålrot og laget saus i morges før kirka. Det ble så godt at min kjære mann utbrøt: Så god mat har vi ikke hatt på lenge! Det kan vel tolkes flere veier…

006

Tid for å slappe av i sofaen, og også spille “Bonanza”. Hvert kort har bilde av en type “bønne” som skal plantes og høstes og gir poeng. Samuel er på pappa sitt lag og følger godt med.

1 kommentar:

ann bente sa...

hei.
fikk bloggadressen av din mor, og nå har jeg vært inne og lest litt om hverdagen deres:)
spennende!
ønsker dere guds velsignelse over arbeidet dere gjør!!!
vil følge dere videre:)
mvh ann bente lidal