tirsdag 2. mars 2010

Samuel – snart skolegutt!

003 - Kopi

I går var det en spennende dag for Samuel. Da var det innskrivingsdag på Den Norske Skolen (DNS) her i Khovd. Før her en dag kom det et brev til Samuel i posthylla vår, og der var det en fin invitasjon til skolen. Samuel ble glad for invitasjonen og hengte den opp over senga si.

Skolen er i en leilighet i ei nabo-blokk rett ved siden av der vi bor. Så skoleveien er ikke lang! På skolen fikk vi først se oss litt om, det var 2 klasserom, bad, kjøkken og lærer og rektor Mari Mongstad sitt kontor. Når Samuel begynner på skolen til høsten blir de 2 elever der. Fra før er Benjamin elev, og da vi kom i går satt han og jobbet med norsk.  008

I friminuttet bygde han og Samuel et tårn av treplanker som de la oppå hverandre. Det ble så høyt at de til slutt måtte stå på stoler for å bygge videre! Like gøy som å bygge var det nok å få rive det ned etterpå, med å kaste småklosser.

Dette er da i kosekroken eller lesekroken og her er det mange bøker - til og med mange Donald-pocket!

011

Så var det tid for formiddagsmat, og Benjamin spanderte kanelkringle. Han hadde jo faktisk bursdag den dagen, 8- årsdag!

Deretter perlet de med “nabbi” eller “perler” som Samuel kaller det.

012

Mari hadde laget et lite førskolehefte til Samuel, og her forklarer hun litt. I morgen skal Samuel på skolen igjen, og ha førskole sammen med Mari. Da trenger ikke mamma være der heller, for dette syntes Samuel var gøy, og han kjenner både Mari og Benjamin.

003

Og så fikk han en fin trykkblyant av Mari, og da vi kom hjem fant han ut at han skal skrive dagbok med den. Han kan ikke alle bokstavene enda, men med forklaring eller peking på diverse bokser der ved lunchbordet, kom han langt. Utover dagen ble mer føyd til. Samuels resymè ble tilslutt: “1.mars, skole, leke jeg og Solveig, bake brød og pizza, pappa kom, leggetid”.

Mari Mongstad sin periode her på 2 år er snart omme. Så er det et fortsatt bønneemne at det må komme ny lærer hit til Khovd til skolestarten i høst. Om du som leser dette tenker at dette kanskje er aktuelt for deg eller noen du kjenner, ta kontakt med NLM for mer info.

http://www7.nlm.no/mobilisering/page.php?mtid=6&elid=390

2 kommentarer:

Nina Rigmor sa...

Spennede å begynne på skolen! Rart hvor fort tiden går, synes det ikke er lenge siden han var baby!
Sebastian sitter her også å leser på bloggen deres, skal hilse så mye fra han. Artig at Samuel er så glad i Donald for det er Sebastian også.

Anonym sa...

Spennende, Samuel! Vi gleder oss til du kan skrive brev til oss!
Hilsen mormor og morfar