onsdag 17. mars 2010

kasakkbesøk, killing og klipping

På mandag var alle NLM-ansatte invitert på lunch-besøk hos en av vaktene på kontoret. Han er kasakk, og der var det dekket opp rikelig med mat og godsaker. Det kjøttet smakte utrolig godt, både hestekjøtt og sauekjøtt som var saltet, tørket og kokt.
Kona hans i gang ved grytene. De bor i denne geren med sine 3 barn, minstemann er ikke fylt året enda.
Litt annerledes å besøke en kasakk-familie, her satt vi på tepper på gulvet. Og maten var dandert på en voksduk mellom oss. Rikelig plass på det "bordet"! Og vi fikk en typisk kasakk-suppe av syrnet melk, helkorn og kraft fra koking av kjøttet. Litt vittig å se at noen av mongolerne også strevde litt med å drikke den suppa. Så går det bra om en ikke klarer å drikke opp alt, de er ikke så høytidelige. Legg merke til de flotte teppene på veggene.
Fantastisk søt geitekilling, jeg fikk lov å holde den etterpå. Hadde lyst å ta den med hjem...
Endelig ble det hårklipp på stor-gutten vår. "Emil-sveisen" forsvant kjapt når hårklippemaskina ble brukt. Og idag kom han hjem fra førskolen med blomster han hadde laget! Fine påskeliljer av eggekartong, papp og piperensere.

1 kommentar:

Anonym sa...

Det var litt av en picnic!
Du er flink, Samuel! idag drar jeg på besøk til Rennesøy, vi skal feire Jakobs 1-årsdag. Kanskje vi kan treffes på Skype derfra? Klem fra mormor