torsdag 25. februar 2010

Tur til Gobi Altai

056 

For å bli mer kjent med helseprosjektet i Gobi Altai (GA) for min del og for å stimulere til økt sammarbeid mellom de to del-prosjektene av SPH i fylkene Khovd og Gobi Altai, dro lederen for SPH i Khovd, sjåfåren vår og jeg til fylkeshovedstaden i GA, Altai. Det ble kun en kort tur i denne omgang, med over 9 timers reise en vei. Vei og vei, forresten. Det var store deler kun spor i relativ dyp snø. Men vi kom velberget frem og tilbake uten særlig problemer. Takk til dere som ba.

078 

Det ble holdt et kurs for å prøve å forbedre kvaliteten på helsestatistikken i fylket. Her er vi alle sammen. Det er alltid høytidelige åpninger på slike kurser og helsesjefen i fylket skal helst være med (mannen ved siden av meg).

094

Ikke mindre høytidelig var åpningen av det nye Kompetansesenteret, eller Trening- og Informasjonssenteret som de kaller det på mongolsk. Dette har flere helseorganisasjoner og etater vært med å bidratt til. Håpet er at det skal være med å spre helseinformasjon til de lokale helsearbeiderne og dermed til folket.

Ellers var det overrekning av medisinsk utstyr, besøk og omvisning på sykehuset, litt internundervisning og på kvelden, den obligatoriske karaokesyngingen. Mongolere flest er veldig glad i å synge, og karaoke er derfor svært populært. Jeg syntes også det var gøy.

Et besøk hos noen amerikanske misjonærer som bor store deler av året i denne byen, fikk jeg også tid til. Det var svært gildt å treffe dette ekteparet godt oppe i femtiårene. Her var det omvendt enn ofte ellers; når barn og barnebarn er hjemme, mens foreldrene er ute. Våre egne Mari og Øystein Mongstad er i samme båt. Det er godt når misjonærfelleskapet har en god aldersspredning! Det er også godt å oppleve det åndelige fellesskapet, på tvers av alder og på tvers av nasjonalitet. Be for de få mongolske kristne i Gobi Altai. De er ikke mer enn ca 10 stykker og de sliter. Be for de 4 misjonærene fra JCS som bor der. Be om at de kristne må vokse i troen og øke i antall.

138

Her fra turen tilbake. Vi hadde en kort pause i et soumsenter, Darvi, der dette er stedet der de henter vann. Vann er livsens nødvendig. Ennå mer nødvendig er å drikke av Livsens vann, som er Jesus og ordet om liv og syndenes forlatelse i Jesu navn. La oss alle drikke av dette vannet hver eneste dag.

Ingen kommentarer: