søndag 21. februar 2010

Pizza, Piknik og På sparket…

023

Her er det ingen “grandis” å få kjøpt, så nå blir det laga heimelaga pizza! Sist uke fikk barna lage sin lille mini-pizza, for det blir litt deig til overs med den oppskrifta jeg bruker i forhold til størrelsen på ovnspanna. Med litt småsultne barn blir det gjerne smaking av både ost og pizzafyll. Vi gjentok suksessen i går kveld også, og spesielt Samuel spiser kjempemasse når han har laget den selv.

026

Er pizzaen ferdig snart, mon tro?

006 - Kopi

Idag etter gudstjenesten dro vi en gjeng på piknik til elva rett utenfor byen her. Det har jo blitt vesentlig mildere i det siste. Var vel bare 12 minus idag. Først lekte vi oss med akebrett, noen med ski og fotball. Lunchen ble spist i ly av bilen, kjente kuldegradene når en skulle sitte i ro. Etterhvert havnet flere av barna inne i bilen og spiste resten der, før vi satte kursen heim igjen. Landskapet er utrolig vidstrakt der ved elva, med fjellene lenger borte.

002 - Kopi

Må bare ta med et fjellbilde til. Dette er tatt på morgenen fra Solveig sitt soverom.

“Vær rede i tide og utide”, står det i Bibelen. Fikk prøvd meg på det idag. For hun som skulle ha søndagsskolen i dag ble forhindret fra å komme, og med kort varsel var løsningen at noen unge jenter steppet inn og skulle synge med dem og leke. Men det var ingen til å fortelle fra Bibelen. Jeg fikk spørsmål rett før gudstjenesten om jeg hadde noe liggende som jeg brukte til andakt på barnemøtene i høst. Men det hadde jeg ikke, skulle jeg ta sjansen på å snakke fritt? Husket jeg glosene?

Vel, Ingeborg tok seg av Solveig, så jeg kunne være fri til å hjelpe til om ikke annet. Da de ca 20 barna strømmet inn i stua vår, tenkte jeg at det må vel gå an å si noe enkelt. Mens de unge jentene sang med barna, fikk jeg tegnet noen tegninger i full fart - en pakke, Jesusbarnet i krybba, korset.

Så hadde jeg en kort andakt om Jesus som er gaven fra Gud, født i en stall, som døde for våre synder på korset, så vi kan få tilgitt synda vår og komme til himmelen. Og de skjønte hva jeg sa! Og de fleste ordene dukket opp også, og noen ord fikk jeg hjelp til. Bønnesvar, tenker jeg. Barna hørte godt etter, og jeg er så glad for at jeg fikk dele det gode budskapet om min beste venn, Jesus. Etterpå sang vi igjen, og lekte leker som “mim et dyr, regnet kommer, hare og ulv”. Jeg er imponert over de unge jentene, de taklet det å lede søndagsskolen bra syntes jeg. Det lover godt for leder-rekrutteringen!

2 kommentarer:

Nina Rigmor sa...

Grandis er godt men ingenting slår hjemmelaget pizza, også så gøy å få lage sin egen liten en da!

Anonym sa...

hei dere!!
naa er vi i tenerife, og nyter solen og 25grader. Noe annet enn Stavanger ja. kan vil ikke helt sammenlignes med kovd, men det er sno og kaldt i Stavanger og. Og det er jo ikke rogalendinger saa vant
men na bader vi, og har det skjont. Jakob storkoser seg i barnebassenget, og har det travelt med a dele ut ballen sin eller andre leker til de andre barna. Man han vil jo ha det tilbake igjen med en gang da, noe ikke alle skjonner..