tirsdag 15. desember 2009

Julefest på NLM-kontoret

Sist fredag hadde vi en begivenhet på NLM-kontoret i Ulaanbaatar - julefest! I Norge ville de vel kalt det for julebord, det var igrunn mer enn det denne kvelden. Oddvar gratulerte oss først med 15 års jubileum for NLM-Mongolia, og hadde noen tilbakeblikk på historien. NLM har fått være med å bety mye for mange, feks det faktum at barnedødeligheten i et prosjektområde i Selenge er halvparten av ellers normalt i landet. Og en nasjonal kirke har vokst frem, ved mennesker som har fått møte Jesus. Og selv om ullprosjektene er avsluttet fra vår side, fortsetter aktivitetene. Mange, mange har levebrød gjennom den nå selvstendige ullbutikken her i hovedstaden, og den NGO-en (Non Govermental Organisation) som med sine 10 greiner av småbedrifter gir arbeid til omtrent 200 mennesker. Tro hva de neste 5 årene vil bringe?
Så fikk vi servert nydelig middag fra vår kjære kokke, Suglegmaa. Luksus å få så god fiskemiddag. Etter middagen fortalte jeg Juleevangeliet, på mongolsk! Jeg hadde jo allerede hatt det som andakt på barnelaget, så nå fikk jeg bruk for manuskriptet og min kjære tegneblokk igjen. Litt verre å skulle dele det med nesten 20 voksne, så læreren min hjalp meg samme dagen med å gå gjennom det jeg skulle si og øve på uttalen. Tenk å få lov å dele evangeliet med mine kollegaer på kontoret, så vidt jeg vet er de fleste ikke kristne.
....................................................................................................................................
Så fortalte jeg om Maria som fikk englebesøk, ble gravid, om Josef, reisen til Betlehem, Jesu fødsel og hyrdene og vismennene som fant Frelseren Jesus. Gud har gitt oss Jesus som gave. Da Jesus ble stor døde han på et kors for vår skyld. Slik klarte han å betale for alle menneskers synder. Jeg kan ikke selv klare å komme til himmelen. Jeg trenger Jesus, og dere trenger Jesus. Hvorfor ville Gud gi oss sin eneste Sønn? Fordi Han elsker oss. Gaven er gratis, men den er den mest dyrebare gaven for oss. Vi må selv ta imot gaven og åpne den. Det å si "Takk Jesus" er nok. Jula er Jesus sin bursdag, tro hva han ønsker seg? - Jesus ønsker at vi skal tro på ham. Så avsluttet jeg med bønn, takket Jesus for at han døde på korset for våre synder, for at han elsker oss, og ba Gud velsignelse og beskytte alle som var kommet.
...............................................................................................................................................................
Julesangene "Stille natt, hellige natt" og "Lang tid tilbake hendte det" ble sunget etterpå, både på mongolsk og engelsk. Til deg som ber: Vær med å be om at frøet som ble sådd kan bære frukt til evig liv.
Så var det tid for lek! Hvordan i all verden kan den som sitter på stolen og den som står bak bytte plass, når de ikke får slippe taket i stolen? Etter mye prøving og latter, men uten å lykkes, viser Silje og Nergui oss fasiten. Det gikk faktisk an!
Hodekål-stafett! Hvordan kunne de stakkars utplukkede kandidatene vite at under ei av bøttene...
- var det et ordentlig hode...
- nemlig feltleder Oddvar!
Hele gjengen samlet!

1 kommentar:

Anonym sa...

Så fin du er,da, i den mongolske
drakten! Klem fra mamma