fredag 6. november 2009

På lunchbesøk i ger

På fredag var vi bedt på lunch hos mor og far til Undraa, vår dagmamma. Det var skikkelig trivelig å være der, god mat, masse godteri og vi fikk da til å snakke litt sammen på mongolsk. Her ser vi Erka serverer "bansj". Oksekjøtt innbakt i en slags pastadeig. Kylling, ris og salat fikk vi og. Og selvsagt melkete. Jeg er egentlig ikke så ivrig på den, men denne var faktisk god. Erka har arbeidet som kokk inntil hun ble pensjonert, og det kan jeg tro - skikkelig god mat. Fasinerende å se deres heim -en ger (mongolsk telt) - som vel er liten, men praktisk innrettet og koselig.
Vi var en liten tur bort til Undraa sin ger også som ligger der i nærheten. Liten lesestund! Undraa med dattera Marlmaa på fanget og eldstegutt Tselmeg. Endelig har jeg funnet en barnebibel på mongolsk, og fikk gi den til dem i går. Faktisk er det samme barnebibel som Samuel har på norsk i bokhylla hjemme! "Barnebibelen viser vei" fra Lunde forlag.
Tirgoon gir Solveig en god kos - ja de er så søte alle barna til Undraa. Minstemann Timogee på 1 år lå og sov i senga si og våknet ikke av at vi var der heller. Solveig syntes det var gøy å titte på "bebi"-en som sov så godt.

Ingen kommentarer: