søndag 25. oktober 2009

Tyven ble 2 teposer rikere

Sist torsdag var det vel, så gikk Bjørn Olav og jeg hjem fra NLM-kontoret i 3-tida. Med ryggsekk på ryggen, som de ekte studentene vi er. Vel hjemme setter jeg fra meg ryggsekken, og sannelig - alle glidelåsene var åpnet! Jeg hadde ikke merket noe jeg! Vel, etter å ha sjekket at mobil og pengebok var på plass i bunnen av sekken tenkte jeg ikke så mye mer på det. Bortsett fra at jeg vil være mer forsiktig med hva jeg putter i sekken, da. Men neste dag var det nesten litt vittig, for da jeg skulle finne fram en tepose til pausen på skolen, var teposene borte! Så tyven hadde tatt 2 teposer og 2 ibux jeg hadde liggende i en lomme øverst! Så mye rikere ble han altså ikke. Men det var ikke så langt unna at han kunne blitt det, heller. "Adztee" - altså heldig var jeg kanskje. Eller skal vi kalle det englevakt?
"Samle dere ikke skatter på jorden, hvor møll og rust tærer, og hvor tyver bryter inn og stjeler. Men samle deres skatter i himmelen, der hverken møll eller rust tærer, og tyver ikke bryter inn og stjeler. For hvor din skatt er, der vil også ditt hjerte være." - Jesus, fra Matt 6.19-21
Jeg så en kristen tegnefilm på mongolsk TV i går, en god en! Den handlet nettopp om å ha sin skatt i himmelen. Vi fikk se den rike, fromme unge mannen som vendte seg bort fra Jesus. Hjerteskatten til denne unge mannen var hans rikdom. Men vi fikk også se lille, pengegriske Sakkeus som fikk et møte med Jesus, og ble frelst. Og den blinde Bartimeus som ropte på Jesus og fikk både synet og frelsen. Jeg ble helt rørt jeg, for en stor og fantastisk Frelser vi har! Å tro på Jesus og få syndene sine tilgitt er det aller viktigste for dette livet og for evigheten.

Den største skatten som finnes på jord, det er Guds gave til alle som tror. Den ligger gjemt i Herrens eget Ord, der er den store skatten! Les din bibel, let i Ordet, så finner du den store skatten! For ved troen på Jesus er himmelens rikdom blitt din!

Ingen kommentarer: