tirsdag 27. oktober 2009

Nye ord og nye bokstaver

Samuel fikk så flott ei tavle fra noen naboer som skulle flytte. Her har han skrevet en "likning" i følge ham selv. Med tall, bokstaver og piler som Tom og Jerry gjør. Bestemor Gerd sendte noen førskole-hefter med enkle oppgaver og klistremerker, så nå er det stas å få gjøre oppgaver i heftene på mandager og fredager sammen med Mari. Og mange bokstaver har det blitt på skapdøra. "Æ må bare sjå litt på bokstava`n" sa Samuel til meg i kveld når han hadde lagt seg under dyna. Så tittet han bortpå skapdøra.
Solveig lærer stadig nye ord og navn nå. Litt lettere er det å utforske lyder nå nå hun ikke får lov å ha smukken på dagtid. Hun har gitt navnet "Miss" til kosekatten sin. Preget av Postmann Pat, tro? Ellers sier hun "Mamma" , "Pappa", "Abo" (Samuel), "Abei" (Solveig), Uugaa (Undraa-dagmamma), Mami (Mari). Også visse praktiske ord som "nei, æsj, beie (bleie)" er jo greit å kunne si. Siste nye ordet jeg hørte idag var "dokka". Av mongolske ord er det vel ennå bare "mæ" (versågod) som hun bruker. Barnesanger med bevegelser er blitt gøy nå, og hun kan bevegelsene til "Når det stormer, Jeg er ikke i infanteriet, Hvem har skapt alle blomstene?, Vår Gud er så stor, så sterk og så mektig."
Å herje litt med pappa er gøy!

1 kommentar:

Anonym sa...

Så flink du er, Samuel, og så mange flotte bokstaver og klistremerker du har på rommet ditt! Det blir kanskje ikke lenge til du kan skrive brev til oss?
Og du er blitt så stor, Solveig, fint å se deg uten smokk! Klem fra mormor