fredag 28. august 2009

Med eller uten kø?

Her i Ulaanbaatar har du i grunnen ikke noe valg denne uka. Versegod - kø! Mange studenter blir kjørt hit fra landsbygda fordi det er studiestart neste uke. Pluss omfattende veiarbeid på en hovedvei midt i byen, så den er stengt. Vår "rekord" fra NLM-kontoret til hjem er 1 time og 20min. På 5 km! Det er ikke alltid en kan gå heller, når jeg skulle på bibelgruppe hos Silje på mandag kunne jeg gått dit. Da var det lyst enda, men hjemover i 10-tida kan jeg ikke gå alene i mørket gjennom byen. Så da er det "bare" å beregne god tid. For en gangs skyld gjorde jeg det på mandag, og kunne igrunn nyte livet der i bilen og se på den forunderlige kjørekulturen. Men det er en plass det ikke er kø...
- det er i Peace Avenue! Pga av veiarbeid er den stengt, og her er god plass å gå på! Vi innså det var kjappere å gå hjem enn å kjøre, så vi har gått hjem de to siste dagene. Bruker 45 min på den turen - med kjapp gange. Veien her ser jo fiktig flott ut nå, men da jeg sa det til en av NLMs sjåfører idag, lo han. Bare vent, sa han, om 3 måneder er den sånn, og så gjorde han noen bevegelser med hånda. "Her legger de ikke tykt asfaltlag som i Norge, så det blir fort ødelagt."
Glimt fra den populære "Snurresklia". Solveig og ei nabojente rett før de setter utfor.
Ivrig leking med "stein-dataen". Merker det er litt "høst" i lufta, men det er mye sol. Vi var ute i går og leka oss sammen med Isak og David, og lagde bærbare PC-er av noen betongbiter. De besøkte oss etterpå og det var populært!

1 kommentar:

Seks små og to store på Smimoen. sa...

Det er så gildt å følge med dere. Så koselig bilde av Solveig og nabojenta. Ser ut til at ungene har det bra. Det er blitt høst-vær i Namdalen nå. Regn og noe kaldere temp. Ønsker dere en fin høst.

Tone.