mandag 15. juni 2009

Litt av hvert

Vi har hatt noen flotte finværsdager i det siste. Denne sandkassa i nabolaget besøker vi daglig. Og den er fri for møkk! Når vi bodde i Rådyrveien i Namsos, var det koselig å leke med pusekattene der, men så måtte vi ha lokk på sandkassa også. Noen fordeler er det jo at katter er sjeldne i Mongolia. Hvorfor har jeg ikke helt skjønt.
Men sannelig kan været skifte fort! På lørdag tok Solveig formiddagsluren i vogna, og vi trillet til elva. Sol og nærmere 30 grader - deilig! Godt å sitte og slappe av der ved "Tåål gål". Det blåste opp etterhvert og mørke skyer kom med både torden og regnskyll. Med litt fart på hjemturen kom vi oss vel inn døra før det plaska ned. Senere på kvelden var det fint igjen.
Språk-interessert? Dette er noe for deg. Vel, nå har vi lært fem av åtte kasus som det mongolske språket har. Kolonnen til venstre i kladde boka mi er jeg, du, han/hun/det, vi, dere, de osv. Den siste kasusen vi har lært er "comitativ" kasus. For å uttrykke at jeg snakket med Solveig, bøyes "Solveig" i denne comitative kasusen. "Bi Solveigte hamt jersng" betyr at jeg snakket med Solveig. At vi hadde litt dativ og genitiv å trøble med i tysken på videregående, blekner litt for min del. Men ennå går det bra, fortsatt er det interessant.
Lesekroken på soverommet vårt. Dagens hjemmelekse er skrevet, og ennå er det ingen røde streker fra lærerens penn. Men de kommer nok i morra. Kan du mongolsk, finner du nok noen feil. Vi har forresten ei god lærebok, og både den og lærerne tar ting i passe porsjoner. På fredag skal vi ha prøve. Så jeg må repetere litt. Men akkurat nå er det gøyere å skrive på bloggen...
Nå har solsikkene kommet ut! Et fantastisk under av Gud at et lite frø blir en stor blomst. I går hadde vi familiemøte her for oss norske, ei trivelig samling med sang, andakt, bønn, kaffemat og prat. Jeg fortalte om Jesus som sammenlignet Guds Ord med frø som plantes. For min egen del var det så godt å lese om Såmannen i Lukas 8. Det vi leser og hører om Jesus, er "frø" som Gud planter i oss. Tar vi vare på det i hjertet, skjer det store ting. Gud frelser, tilgir synd, gir nytt syn på livet, gir et nytt liv, hjelper oss i hverdagen og masse mer. Guds Ord er mektig.

1 kommentar:

Anonym sa...

Imponerende at solsikkene kan bli så store innendørs! Trodde det bare ble pinglete, men dere har vel mye sol og lys! Lykke til videre med språket, godt dere har pågangsmot! Klem mor Åse