fredag 20. mars 2009

Rusletur i ger-distrikt

Etter skolen idag gikk jeg en liten tur i et "ger"-distrikt rett ved NLM-kontoret. Mamma liker kanskje ikke at jeg rusler slik alene, men på dagtid skal det være greit. Litt forsiktig var jeg med kameraet, så det lå gjemt i veska når jeg ikke tok bilde. Kjempespennende å få se seg om slik, en helt annen verden på et vis. Jeg synes det var så fint der! Men helt enkelt er det nok ikke å bo her, de skulle nok gjerne byttet med meg!
I denne hovedstaden er det en bykjerne med blokker og hus og butikker, og rundt om er det flere ger-distrikt der folk bor i slike mongolske-telt, eller små murhus. Hunder er det overalt, og greit å vite at en har tatt rabiesvaksine. Ingen plukker opp hundebæsjen og legger i pose her, som i Norge, så det er greit å gå på midten av disse smale veiene.
På denne tiden av dagen kom det en tankbil med vann, og folk strømmet til med tønner og triller. Her ser du en som snart har trillet hjem dagens vannforsyning. De har litt av en jobb å trille og bære opp vannet de som bor oppi bakkene!
Her ville jeg ikke gått alene om kvelden. Nå var det en god del folk som gikk til og fra, mødre med barn, ungdommer, eldre. Jeg snakket litt med en eldre mann som satt og nøt vårsola. Ble da en liten samtale på det lille jeg kan av mongolsk. På tur tilbake til kontoret stakk jeg innom en bitteliten butikk, og kjøpte pinneis. Den kostet bare 1 krone, og var kjempego!
Her er Odgerel, ei trivelig dame vi deler kontor med når vi har selvstudium etter skoletid. Hun jobber som oversetter og tolk. Lurer vi på noe, for eksempel uttale av ord , så spør vi henne.
Glimt fra i går - Samuel og jeg viser Solveig og Undraa hvordan vi baker grove rundstykker! Solveig brettet selv opp armene og ville bake hun og, men endel deig-spising ble det jo.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Interessant å se fra rusleturen din!Vi har det godt som har rinnende vann i huset!Spennende å prøve seg på språket!Har jo lest om noen tidligere misjonærblemmer hvor tonefallet ble litt feil og derav ble betydningen en helt annen! De rundstykkene ble sikkert veldig gode, Samuel. Det er så koselig å bake sammen med deg, Unndraa er heldig som har deg som læremester!Klem fra mor Åse

Englemor sa...

Det er mye nytt fremover for dere, håper dere får mange flotte oppdagelsesreiser i det nye landet. Lykke til med språkstudiene - skulle gjerne lært meg et nytt språk, men spørs om jeg hadde valgt et annet språk enn mongolsk i første omgang... Du får legge inn ei lydfil med en mongolsk hilsen etterhvert =)Gode klemmer til hele familien!

Anonym sa...

det er kjempekoselig å følge med dere på andre sida av kloden.jeg er inne å titter når jeg er på nettet.ønsker dere alt godt.i kveld skal jeg ned til svein og torunn en tur.dere er med i mine bønner.klem Ragnhild

Seks små og to store på Smimoen. sa...

Skulle gjerne besøkt dere i Mongolia jeg og ruslet rundt sammen med deg :)